Chair On Products List

Materia

Begagnade kontorsmöbler från Materia

Materia grundades 1992 av Kersti Sandin och Lars Bülow, båda arkitekter och industridesigners. Kombinationen av en innovativ designfilosofi med användaren i centrum och kompromisslösa val av material och tillverkningsmetoder blev snabbt framgångsrik. Idag är Materia en del av Kinnarps möbelkoncern och deras möteskoncept och produkter används över hela världen. materia designar och tillverkar produkter som bidrar till en mer hållbar arbetsmiljö. Deras produkter kännetecknas av tidlös design, högkvalitativa material och lång livslängd. Materia anser att god design ska vara tillgänglig för alla, och deras produkter är skapade för att vara flexibla och anpassningsbara till olika typer av utrymmen. Oavsett om du behöver ett bord för ett mötesrum eller en loungestol för en reception har Materia en produkt som passar dina behov.

Materia är ett företag med en historia

1992 grundades Materia i Stockholm. Tre år senare startade företaget sin egen produktion i Tranås. År 1998 hade huvudkontoret flyttats från Stockholm till Tranås och företaget hade förvärvat den ”blå fabriken” År 2002 tillkom fler anställda och produktionsområdet utökades med den ”gula fabriken” för montering och logistik. År 2004 förvärvades Materia av Kinnarps och blev ett självständigt varumärke inom koncernen. 2008 öppnades en ny fabrik på Höganloft i Tranås. Den omfattade 7500 kvadratmeter och innehöll produktionslokaler, kontor och en utställningslokal. År 2021 certifierades allt trä som används i Materias möbler och inredning av Forest Stewardship Council (FSC).

Kontorsmöbler med hållbarhet

Materia har åtagit sig att tillämpa hållbara skogsbruksmetoder och är certifierad av Forest Stewardship Council (FSC). FSC-märkningen innebär att det trä som används i Materias möbler kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar. Träd som är värdefulla för den biologiska mångfalden fälls aldrig och känsliga skogsområden berörs inte. Certifieringen reglerar hela kedjan – från skötsel av växter och djur till arbetsförhållanden för dem som arbetar med avverkning, sågning och logistik av träet. Alla dessa steg granskas av FSC®, så du kan vara säker på att du får en produkt som kommer från välskötta skogar. Välj Materia-möbler för sinnesfrid i vetskapen om att du stöder hållbara skogsbruksmetoder.

Köp Materia återbrukade kontorsmöbler hos Soeco

På Soeco förstår vi att det kan vara en utmaning att hitta rätt kontorsmöbler. Du vill inte bara ha möbler som är snygga och professionella, utan du vill också att de ska vara byggda för att hålla länge. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda kontorsmöbler från Materia. Materia möblerna är utformade för att tåla många års användning, och de ser fortfarande ut som nya efter år av slitage. Dessutom är Materias möblerna tillverkade av hållbart material, så de är bra för miljön. När du köper återbrukade Materia kontorsmöbler från Soeco kan du vara säker på att du får det bästa av två världar – hållbara möbler som också är miljövänliga. Att välja miljövänliga kontorsmöbler har aldrig varit enklare och billigare än med Soecos urval av begagnade kontorsmöbler från Materia. Med ett engagemang för miljön och din budget i åtanke har vi allt du behöver, från sittbänkar till kontorsfåtöljer. Du gör inte bara din del för att hjälpa planeten, utan du får också högkvalitativa och snygga möbler som håller i många år framöver. Gör det smarta valet idag – det kommer att vara värt varje spenderad krona när du skapar en miljövänlig arbetsplats hemma eller någon annanstans…