Chair On Products List

Casamania

Begagnade kontorsmöbler från Casamania

Det italienska möbelföretaget Casamania grundades 1984 och har blivit branschledande inom produktion av allt från bokhyllor till stolar, belysning och tillbehör. Deras engagemang för ständig utveckling, innovation och design återspeglas i varje del av deras möbler som passar sömlöst in i varje interiör.

Casamanias designstil

Casamanias moderna designkoncept är verkligen utsökt och blandar på ett skickligt sätt medelhavsinfluenser, japanska, skandinaviska och nordamerikanska influenser med Made in Italy-kultur. Dess omsorgsfulla kollektion är skräddarsydd för att uppfylla kraven på bostadsinredning, men det är ingen överraskning att bitarna också skulle passa för större kontraktsområden som kontor eller hotellmiljöer. Den resonerar särskilt med vuxna som letar efter en unik och sofistikerad stil som resulterar i atmosfärer som balanserar funktionalitet, attraktiv estetik och överdådiga material perfekt.

Casamania ett företag med en designhistoria

Elis Doimo blev chef för Casamania 1999, vilket innebar en avgörande förändring av företagets sortiment. Hon rekryterade ledande arkitekter och formgivare för att ta fram nya produkttyper, vilket ökade utbudet och utökade kundkretsen. År 2004 markerade en viktig vändpunkt i Casamanias historia. Det var under denna tid som samarbetet med kända designers som Giulio Iacchetti, Luca Nichetto, Fabio Novembre, Karim Rashid och Josh Owen inleddes. En ny era inleddes med plastmaterial och estetiskt djärva former. Fem år senare, 2009, nådde företagets verk full blomning tillsammans med beslutet att övergå från plast till mer traditionella naturliga element som trä, läder och metall. Bland de stora namnen på deras lista fanns Sam Baron, GamFratesi, Maarten De Ceulaer och Harry & Camila - vilket skapade starka band mellan Italien och internationella designplatser.
Casamanias första showroom inrättades i New York i september 2012 och i Rom senare i mars 2013. Under 2013 introducerades allt fler italienska designers som Odoardo Fioravanti, GamFratesi, Lucidi Pevere, Ilaria Marelli och Luca Nichetto. Olika talanger samlades således för detta kollektiv som gradvis blev förkroppsligandet av italiensk kreativitet runt om i världen. Casamanias långa historia i branschen har kulminerat i deras häpnadsväckande presentation på Salone Internazionale del Mobile 2014. Elva välkända designers med internationell ryktbarhet anlitades för att utforma tolv nya projekt. Formgivare som Claesson Koivisto Rune från Sverige, Pini Leibovich från Israel och Valeria Moiseeva från Ryssland var några av dem som prydde kollektionen med sina unika skapelser.

Köp Casamania återbrukade kontorsmöbler hos Soeco

För företag som vill skapa en elegant och hållbar kontorsmiljö erbjuder Casamania-möbler den perfekta lösningen. Som en av de ledande tillverkarna av kontorsmöbler av högsta kvalitet är Casamanias produkter tillverkade av långvariga material och tillverkade med oöverträffad omsorg om detaljer. Dessutom har Soeco nu ett stort urval av återbrukade Casamania möbler, vilket gör att du kan möblera din kontorslokal utan att skada planeten. Oavsett om du ska utrusta en helt ny arbetsplats eller bara vill snygga till en befintlig, är Casamania ett fantastiskt sätt att lägga till tidlös stil och ta hand om miljön på en och samma gång. Om detta låter som det perfekta alternativet för dina kontorsbehov, kontakta Soeco idag för mer information om vårt urval av begagnade möbler från Casamania.