Chair On Products List

Bruno Mathsson International

Begagnade kontorsmöbler från Bruno Mathsson International

Bruno Mathsson International bevarar designern Bruno Mathssons unika kulturarv genom att producera hans kollektion i samarbete med närliggande hantverkare och lokala industrier. Inte bara det, utan de förvaltar också Mathsson-arkivet där hans perspektiv, skisser, ritningar och andra skapelser förvaras. Detta arkiv förvaras i hans förfäders hemvist: en byggnad i Värnamo där hans far Karl Mathsson ursprungligen hade ett möbelbaserat företag. Det hävdas att denna miljö bidrog till att inspirera Bruno som ung.

En legendarisk möbeldesigner

Bruno Mathsson föddes 1907 i Värnamo och arbetade större delen av sitt liv i staden som han hade en evig koppling till. Hans far Karl Mathsson var snickare till yrket och Bruno började lära sig sitt yrke i verkstaden där främst klassiska möbler som bord, stolar och skåp tillverkades. Dessa skulle så småningom bana väg för honom att bli en av Sveriges främsta möbeldesigners. Bruno Mathsson hade en djup samhörighet med funktionalistiska idéer. Efter att ha fördjupat sig i självstudier i flera år under 1920- och 1930-talen framstod han som en ledare när det gäller att förstå och förmedla funktionalismen. Hans innovativa möbelkonstruktioner som bygger på denna filosofi är fortfarande ikoniska än idag och fungerar som ett bevis på hans visionära geni. Även om rörelsen en gång i tiden skymdes av moderniseringskritiker har den nu gått vidare och uppskattas av många. Bruno Mathssons briljanta arbete under så många år har utan tvekan spelat en viktig roll för att driva fram denna förändring i mottagandet. På världsutställningen i Paris 1937 fick Bruno Mathsson ett internationellt genombrott med sin unika och exceptionella möbeldesign. Hans skapelser möttes av stor beundran och hyllning, vilket resulterade i en världsomspännande efterfrågan på dem vid debuten. År 1939 hedrades hans verk genom att de representerades på både Museum of Modern Art i New York och Expon i San Francisco, vilket visade på det enorma inflytande han hade på modern möbeldesign.

Tidlös möbeldesign

Bruno Mathsson var en begåvad möbeldesigner som lyckades skapa verk som inte bara hör till det förflutna, utan som förblir tidlösa och relevanta för moderna marknader. Hans möbeldesign från 1930- och 40-talen har fått ett nytt liv hos en yngre publik, som känner igen deras samtida värde och smarta hantverk. Dessutom har dessa klassiska möbler haft en aldrig tidigare skådad efterfrågan på senare tid, och de har hittat hem över hela världen och till och med visats upp i museiutställningar. Det är unikt att denna konstnärs verk har en sådan otrolig uthållighet genom generationer av förändringar - ett bevis på designens och stilens kvalitet. Bruno Mathsson var en svensk möbeldesigner som ingen annan. I sina konstruktioner hittade han den perfekta balansen mellan form och funktion, vilket gav möbler som inte bara ser eleganta ut utan också är ergonomiskt utformade för att vara bekväma. Han gick till och med så långt att han gav sina skapelser kvinnliga namn, vilket skilde honom från andra möbeltillverkare på den tiden. Som om detta inte var tillräckligt för att säkra hans plats i designens legendariska böcker, utvecklade han sedan möbler av stålrör på 1960-talet, såsom Jetson- och Kuggenbordet som ger avkoppling för armarna. Mathsson höjde sig verkligen över sina samtidiga och skapade tidlösa möbler som fortfarande är enormt populära i moderna interiörer.

Köp Bruno Mathsson International återbrukade kontorsmöbler hos Soeco

På Soeco anser vi att stil och funktionalitet aldrig får ske på bekostnad av vår miljö. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda begagnade kontorsmöbler från Bruno Mathsson, en prestigefylld designer som är känd för att producera produkter som är utformade med lång livslängd i åtanke - och som ger kunderna möbler som kommer att hålla långt efter köpet. I vår strävan efter att bli grönare har vi valt detta som ett alternativ till billigt tillverkade möbler som kan behöva bytas ut om några år. Med vårt sortiment av återvunna Bruno Mathsson kontorsmöbler till ditt förfogande kan du nu minska ditt kontors koldioxidavtryck samtidigt som du skapar en funktionell och snygg arbetsplats.