Chair On Products List

Artek

Begagnade kontorsmöbler från Artek

Artek grundades i Helsingfors för nästan hundra år sedan och är ett tidlöst varumärke som konsekvent har främjat den moderna boendekulturen genom möbler och pedagogiska medel. Dess kreativa vision är karakteristisk för den minimalistiska nordiska stil som har kommit att definiera dess produkter. Alla dess erbjudanden från möbler, belysning och annan inredning har utformats av kända finska formgivare som Alvar Aalto och Ilmari Tapiovaara samt ledande internationella formgivare. Ända sedan starten har varje föremål noggrant tillverkats i Arteks hemstad Åbo med betoning på rena linjer, genomtänkt funktionell design och poetisk enkelhet.

Artek är ett företag med en stark design historia

Artek är ett finskt möbelföretag som har levererat skräddarsydda trämöbler till hemmen sedan december 1935. Företaget grundades av arkitekten Alvar Aalto och hans fru Aino Aalto, bildkonstnären Maire Gullichsen och konsthistorikern Nils-Gustav Hahl, och har en lång historia av att föra samman konst och teknik. Grundarna valde medvetet ett icke-finländskt namn för att återspegla sitt engagemang för den internationella stilrörelsen - särskilt Bauhaus - som prioriterade teknisk excellens och materialkvalitet framför tidlös eller dekorativ design. Artek erbjuder därför unika föremål som är genomsyrade av tradition men ändå är väl anpassade till den moderna tiden.

Artek kontorsmöbler skapar harmonisk design

När Artek grundades var det ursprungliga målet att marknadsföra Alvar Aaltos och Aino Aaltos möbel- och glaskollektioner. Dessutom innehåller dagens Artek-studio mönster från olika delar av den finska kulturen från kända konstnärer som Ben af Schulten. Trots att Artek porträtterades som ett stödsystem för inredningsdesign för Alvar Aaltos arkitektkontor har det utvecklats till mer än bara ett enkelt möbelproduktionsföretag - det har blivit en symbol för finländskt hantverk som används för att främja ett välbehövligt kulturarv globalt. Efter Aaltos död 1976 började Artek samarbeta med andra framstående finska formgivare som Juha Leiviskä, Ilmari Tapiovaara och Eero Aarnio samt med icke-finska formgivare som bröderna Bouroullec. Samarbetet med dessa designers har tillfört Artek mycket till Arteks portfölj när det gäller estetik och funktionalitet. Dessutom driver Artek nu tre butiker i Helsingfors och Tokyo som visar upp olika föremål från deras kollektion. Dessa butiker ger kunderna unika möjligheter att utforska enastående designobjekt på plats och fatta välgrundade köpbeslut.

Köp återbrukade Artek kontorsmöbler från Soeco

Att köpa återbrukade kontorsmöbler från Artek är den perfekta lösningen för alla medvetna konsumenter som vill spara pengar och vara mer miljövänliga. Artek är ett pålitligt varumärke med ett rykte om att producera kvalitativa och eleganta möbler som är tillverkade av hållbara material. Genom att välja återbrukade kontorsmöbler från detta stora märke kan man finna tillfredsställelse i både estetiskt tilltal och socialt ansvarstagande. Soeco uppskattar betydelsen av att köpa begagnade möbler och stöder fullt ut hållbara initiativ, vilket gör oss till den idealiska leverantören av avancerade begagnade kontorsmöbler från Artek. Vi uppmanar kunderna att dra nytta av vårt urval och överväga återvunna möbler när de bygger om sitt kontor. Om du behöver mer information eller hjälp, tveka inte att ta kontakt med oss - vi gläder oss åt att hjälpa kunderna att hitta den perfekta inredningen för deras arbetsplats!